2014. január 15., szerda

Válság és kiúttalanság

Éder örülhet, mi sírhatunk
Fejetlen, buta, túl agresszív foci. Nagyon csúnya meccs, ilyen meccseket rossz végignézni. 3 piros, 12 sárgalap, 3 kapott gól. Mondhatni, hogy csőd, de az nem tükrözi a valóságot. Ez nem csőd, ez egy hatalmas válság, amiből nincs kiút. Az Udinese nem gyengélkedik, hanem gyenge.


Serie A, 19. forduló:

Unione Calcio Sampdoria – Udinese Calcio 3:0 (1:0)

Gólszerzők: Éder (16. – büntetőből, 47.), Gastaldello (87.)

Piroslapok: Soriano (61.), ill. Allan (35.), Gabriel Silva (69.)

Sampdoria: Da Costa - De Silvestri, Mustafi, Gastaldello, Costa - Palombo, Krstičić (Renan, 72.) - Gabbiadini, Soriano, Wszołek (Bjarnason, 66.) - Éder (Sansone, 85.).

Udinese: Kelava - Domizzi, Danilo, Heurtaux - Basta (Bruno Fernandes, 65.), Allan, Pinzi, Gabriel Silva - Pereyra, Maicosuel (Badu, 46.) - Di Natale (Zieliński, 86.).

A mérkőzés összegzése

Bő negyed óra után, Kelava butaságát követően, jogos tizenegyest lőtt be Éder. Kapuralövés, gólhelyzet nélküli gyenge futballt produkáltunk. Bután, túl agresszívan focizott a csapat. Allant már a 35. percben kiállították második sárgája miatt; az első sárgájánál akár rögtön pirosat kaphatott volna, viszont a második sárgája véleményem szerint jogtalan volt. Ezután is buta játék, semmi futball, játékvezetői hibák jellemezték a mérkőzést...

A második féidőben is hamar kaptunk egy gólt: Éder fejezte be a Samp kontráját, ami egy hajszállal is, de les volt és sorsdöntő. Itt befellegzett nekünk, innen már siralmas volt továbbnézni a meccset. Jöttek a további lapok, de nemcsak az udineiek gyűjtötték őket, Sorianót is kiállítottak a Sampból második sárgája után. A következő fél óra sem a futballról szólt, agresszivitás, meggondolatlanságok egész sora következett. Gabi Silva piros lapjára sem kellett sokat várni, ő is megkapta, szintén a második sárga után. Ezen a meccsen még simán ki lehetett volna állítani Pinzit és Badut is. Érett nekik a piros, akár úgy is végződhetett volna 3:0-ás eredménnyel a meccs, hogy nem is játsszuk végig... A meccs végén még Gastaldello is betalált, így szégyent hoztunk magunkra, háromgólos vereséget szenvedtünk. Megérdemelten vesztettünk, egyetlen kaput eltalált lövésünk volt 90 perc alatt.

Guidolin megint fentről nézte a meccset; mint tudjuk, a Verona ellen a viselkedése miatt felküldték a lelátóra. Fent cigizett, szinte egész meccs alatt.

A bírókról még annyit, hogy Danilo összehozott majdnem mégegy tizit, szerencsére nem látta a spori. Ugyanakkor nekünk is járt volna egy büntető, amikor Heurtaux-t széttaposták a tizenhatoson belül, de semmi következménye nem volt az esetnek.


Néhány játékos értékelése

Kelava
 egy eszméletlenül gyenge kapus, ezt sajnos be kell látni. Amit a Samp ellen produkált, olyat csak egy amatőr kapus csinálhat. Az első gólnál amit összehozott tizenegyest, egyértelmű kapushiba, jogos tizi volt. Kifut a játékosra és elgáncsolja a lábait – butaság, meggondolatlanság. Ilyet semmilyen kapus nem engedhet meg magának. Mellesleg még a harmadik kapott gólban is benne volt a keze.
Allan nem szokott ilyeneket csinálni, hogy jogos volt-e vagy sem a kiállítás, az nem érdekes. Míg a pályán volt, igazából semmit nem mutatott, pedig az utóbbi időben a csapat egyik húzóemberévé vált. Egyértelműen eltiltást fog kapni, így a jövő héten biztosan láthatjuk Lazzarit a pályán, akinek az ízléstelenségei egyáltalán nem hiányoztak.
Pinzi nem játszott annyira rosszul, de az biztos, hogy jól se. Hasznos játékos, csak egy gond van vele: mindig attól kell tartanunk, nehogy kiállíttassa magát. Ezen a meccsen is simán megtörténhetett volna ez. Sok szabálytalanságot követett el, forrófejű volt, mint mindenki más.
Gabriel Silva sem fejezhette be a meccset, két sárgát begyűjtve ő sem volt teljesen normális hétfő este. Pedig Silva nem faultkirály, nem szabálytalankodik sokat. Reklamáni sem szokott, korrekt játékos. Hétfő este viszont ő is túl agresszív volt.
Badu ha egy picit is használná a fejét, az Udinese legjobbjai közé tartozna. De ez nem így van. Badu nem gondolkodik, rögötn cselekszik, kapkod. Ezek után értem, miért nem kezdőjátékos. Azt ne felejtsük ki, hogy Badunak sem szabadott volna végigjátszania ezt a meccset. Miután Pinzi szabálytalanságát lefújták, tovább játszott, majd elrúgta a labdát, egyértelmű sárga lapot ért volna, tehát Badut is ki lehetett volna állítani. Szerencsére a játékvezető ezt nem tette meg, így is volt elég piros ezen a meccsen.
Di Natale felett eljárt az idő. Nagyon gyenge, de ezt egy 36 éves játékosnál meg lehet érteni. Lehet, néhány meccsre mellőzni kéne, mert olyan mintha a pályán se lenne. Vasárnap akár visszatérhet a pályára Muriel is, bár kezdeni szinte biztosan nemfog. Rossz látni Totót ilyen gyengén futballozni.


Egyre csak lejjebb csúszunk a táblázaton. Pontosan az idény közepén járunk és a 15. helyen állunk. Nincs miről beszélni, csak a 40 pontról. Ha ez a cél, akkor legyünk optimisták, jó úton járunk. Az idő lejárt. A csapat megváltozott, ez az utolsó három egy csodaév volt, ebből mára semmi sem maradt. Egy igen halovány Sampdoria vert meg minket úgy, ahogy akart. Az igazság az, hogy gyenge csapatunk van. Innen már nincs visszaút, ezt az évet elpuskáztuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése