2014. január 4., szombat

Új év, új kezdet?

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a  Hellas Verona Football Club látogat a Stadio Friuliba.

Udinese - Verona

Helyszín:
Stadio Friuli, Udine
Dátum: január 6. (hétfő)
Kezdés: 15:00
 

A 2014-es naptári év első ligameccsére készülődik csapatunk. Pár hét szünet után láthatjuk újra kedvenceinket focizni. Ilyen meccsen fontos a jó a játék, ha jól kapjuk el a rajtot, egy fantasztikus menetelésre is sor kerülhet. Persze az is benne van, hogy minden marad a régiben – döcögés, gyenge játék.

A Hellas Verona a 6. helyen áll, 29 ponttal. Az újonc a Serie A egyik meglepetéscsapata. Semmi mást nem tesznek, mint mindenhol kihúzzák a meccsből a maximumot, igyekeznek, akarnak.

Ennek a meccsnek a kimenetele is rajtunk fog múlni. Fontos, hogy a meccset el kell dönteni az elején. Gyors gólt kell rúgnunk és hamar meg kell törnünk az áttörhető veronai védelmet! Egy simán verhető csapat, amely azonban simán meg is verhet minket.

Csőd vagy kiút?

Sok olyan kérdés van, amire magyarázatot várunk, de válaszokat szinte senki sem tud adni.

1.) Guidolin ideje rég lejárt, mégis marad a csapatnál, mert a vezetőség megbízik benne. A mester a Torino elleni égés után bejelentette, ha úgy gondolják akkor ő távozik a csapat éléről. Erre Pozzo kijelentette, bíznak a képességeiben. Maradni fog a csapat edzője az év végéig, szinte biztosan. És azután?
2.) Lazzari simán kezdő. Hogy lehet ez? Nem Lazzarit akarom szidni, de semmi keresnivalója a kezdőben. Gondoljunk csak bele, mennyi olyan játékos ül a padon, aki jobb nála – Badu, Zielinski, Pinzi, Fernandes biztosan jobbak nála.
3.) Mit csináltunk Merkelből? Alexander Merkel jó játékos, óriási tehetség. Mikor leigazoltuk, fantasztikus öröm volt számomra, hogy végre egy elismert, jó játékost igazolunk. Ennek ellenére a fiatal német egyáltalán nem játszott, Guido teljesen mellőzte. Ha minden igaz, Alex és Guidolin összevesztek, a mester ezért nem számolt vele. Egy ideig még biztosan nem látjuk Udinese-mezben játszani, mivel kölcsönadtuk a Watfordnak. Kár, hogy így végezte. Én nagyon sajnálom őt. Sok sikert neki a továbbiakban!


Várható kezdőcsapatok


Udinese: 3-4-2-1
Brkić,
Heurtaux, Danilo, Domizzi,
Basta, Allan, Lazzari, Gabriel Silva,
Pereyra, Nico López,
Di Natale

Cserék
: Kelava, Naldo, Bubnjic, Widmer, Douglas, Badu, Pinzi, Mlinar, Merkel, Zielinski, Bruno Fernandes, Maicosuel.


Verona: 4-3-3

Rafael,
Cacciatore, Moras, Maietta, Agostini,
Rômulo, Jorginho, Hallfredsson,
Iturbe, Toni, Gomez
Cserék: Nicolas, Gonzalez, Albertazzi, Marques, Laner, Sala, Donati, Jankovic, Donadel, Martinho, Cacia, Longo

Az ellenfél...

Védelme: Domenico Maietta (a csapatkapitány) irányítja a védelmet, amely inkább tapasztalt védőkből áll. A védelem eléggé sebezhető: ahhoz képest hogy a hatodikok, 26 gólt kaptak – többet mint mi.
Középpályája: R
ômulo, Jorginho és Hallfredson erős hármast alkotnak a középpályán. Jorginho a legügyesebb, a Verona egyik legjobbja, piaci értéke 8 millió.  
Támadói: Akire egyértelműen figyelnie kell a védelemnek az nem más, mint Luca Toni –  egy veterán támadóról van szó, aki a kapu előtt mindig veszélyt okoz, már 7 gólt termelt a szezonban. Továbbá Gomez és Iturbe, a két argentin támadó, általában jól megértik egymást, ők is nagyon veszélyesek.


Sérültek

UDINESE: Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy Muriel még nincs rendben, szinte biztosan nem játszik a Verona ellen. Továbbá Ranégie is még sérült, valamint Benussi, a harmadik számú kapus is.
VERONA: Két sérüléssel bajlódó játékosuk van: Cirigliano és Mihaylov.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése