2014. január 10., péntek

Mellőzött zsenik juttatták tovább a csapatot

Végre mi is örülhettünk

Továbbjutottunk, megvertük az Intert hazai pályán, kiváló játékkal. Ott vagyunk a negyeddöntőben, ahol ellenfelünk minden bizonnyal az AC Milan lesz (a Rossoneri jövő hét szerdán fog megmérkőzni a Spezia csapatával a továbbjutásért). Nagyot fociztunk csütörtök este; Di Natale, Basta és Brkić nélkül is kiütöttük az Intert, teljesen megérdemelten.


Coppa Italia, nyolcaddöntő:

Udinese Calcio - Football Club Internazionale Milano 1:0 (1:0)

Gólszerző:
Mago (32.)

Udinese: Kelava - Domizzi, Danilo, Heurtaux - Gabriel Silva, Pinzi, Allan, Badu, Widmer - López (Pereyra, 76.), Maicosuel (Fernandes, 89.). Edző: Francesco Guidolin.

Inter: Carrizo - Andreolli, Samuel, Campagnaro - Nagatomo, Kuzmanović, Mudingayi (Palacio, 46.), Guarín, Zanetti (Álvarez, 61.) - Milito, Kovačić (Botta, 81.). Edző: Walter Mazzari.


A mérkőzés összegzése


Már az elején érezhető volt, hogy nem vagyunk esélytelenek. Veszélyes helyzeteket alakítottunk ki, támadtunk szüntelen. Ha a labda nálunk volt, akkor az Inter kapuja veszélyben volt. Több nagy helyzetet követően a 32. percben Nico López beadására Carrizo, az Inter kapusa rosszul mozdult ki, nem érte el a labdát, Maicosuel pedig alig két méterről az üres kapuba lőtte az Udinese vezető gólját. Az első játékrész 10 kapuralövéssel, veszélyes helyzetekkel, megérdemelt udinei vezetéssel ért véget.

A második félidőben jóval többet volt az Internél a labda, próbáltak veszélyt teremteni a kapunk előterében, de ez nem igazán sikerült nekik. Rengeteg lehetőségünk lett volna végleg eldönteni a meccset, sok helyzetünk volt. Pinzi is rúghatott volna egy gólt az üres kapuba, de sajnos nagyon rosszul találta el a labdát és jóval a kapu fölé durrantott. Badunak is sok lehetősége volt, benne volt a gól. Az udinei védelem végig állta a sarat, az Inter nem tudott mit kezdeni velük, mégcsak ziccerük se volt. A 90 perc és a négyperces hosszabbítás lefújása után továbbjutást ünnepelhetett a Friuli közönsége.

Ha szeretnéd látni Maicosuel gólját, kattints ide!


Sok meglepetés volt a meccsen, kezdeném a kapussal. Azzal senki sem számolt, hogy Kelava fog védeni. Lehet, hogy Guidolin egyszerűen csak pihentette Brkićet és lehetőséget akart adni a horvát fiúnak, de az is lehet, hogy más áll a háttérben. Mindenesetre szerintem Kelava nem rosszabb Brkićnél, ugyanazon a szinten van a két délszláv kapus. A középpályán lehetőséget kapott Widmer, aki nem játszott rosszul. Badu a meccs egyik legjobbja volt, érthetetlen miért nem kezdő folyamatosan. Pinzi még mindig sokkal jobb Lazzarinál. Ha már itt tartunk: végre lejátszottunk egy meccset Lazzari nélkül, nagyon nem hiányzott a csapatból. Mago és Nico López elől megmutatták, ők tudnak valamit; Maicosuelnek kezdenie kéne, meccseket kéne végigjátszania.

Basta nem játszott, Widmer tudta pótolni. Reméljük, Giudo csak pihentette Bastát. Hétfőn valószinűleg már újra játszani fog.
Pereyra is csak 20 percet kapott, a fáradt Nico Lópezt váltotta.
Di Natale sem játszott, nem is hiányzott. Totò még mindig az Udinese legjobbja, de csütörtök este egyáltalán nem hiányzott. Ő is pihent, a Sampdoria ellen jó eséllyel már kezdeni fog.

Már csak a Coppa Italia maradt, ahol tudna egy nagyot dobbantani a csapat, ott vagyunk a legjobb nyolc között. A következő ellenfél a kupában az AC Milan vagy a Spezia lesz. De a Spezia vélhetően nem fog megleptést okozni, így a másik milánói csapat ellen készülhetünk. A Milan magához képest gyenge ebben a szezonban, nem lehetetlen a továbbjutás ellenük. De az a meccs még nagyon messze van! A következő hetekben a ligára kell koncentrálnunk és megpróbálni minél több pontot gyűjteni.

Kiemelés 



Maicosuelt egyszerűen butaság mellőzni, az egyik legjobb játékosunk. Kezdőben a helye, sokkal több lehetőséget kell neki adni! Az Inter ellen megint lehetőséget kapott és bebizonyította, hogy mire képes. A legjobb volt a pályán. Ritkán veszít labdát, rengeteget igyekszik. A kapu előtt nagyon veszélyes, ezt az Inter ellen többször is megmutatta! Játszatni kell, remélem ezt Guidolin is megérti.





Badu a másik, aki ugyanúgy alig kap lehetőséget. Nagyon sokat dolgozó játékos. Nagy baj, hogy Lazzari játszik, és ilyen játékosok meg a padon ülnek, ez érthetetlen. Badu is bebizonyította, kezdőben a helye. Csütörtök este a csapat egyik motorja volt, nagyon fiatal, erőszakos és csak a játékra koncentrál. Szereti a csapatot, jól érzi itt magát, több lehetőség jár neki. Az egyik legaktívabb játékos volt a pályán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése