2014. január 9., csütörtök

Coppa Italia – az utolsó remény

Az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében a Football Club Internazionale Milano látogat a Stadio Friuliba.

Udinese - Inter
Helyszín: Stadio Friuli, Udine
Dátum: január 9. (csütörtök)
Kezdés: 21:00


Nemzetközi szinten és a bajnokságban sem villogtunk, itt muszáj lesz! Az utóbbi években mindig idejekorán kiestünk a Coppa Italiából, most nem szabad: a tét Európa. Nehéz ügy, ellenfelünk az Inter. Tudjuk, hogy hatalmas válságban van a csapat, ennek ellenére úgy érzem, nem lehetetlen kiütni az Intert. Nyugodtan kimondhatjuk, szerencsétlenek vagyunk, hogy az Intert kaptuk, ennél a csapatnál erősebbet aligha kaphattunk volna.


Némi bizakodásra adhat okot, hogy az Internél sem mennek a dolgok a legnagyobb rendben. Mint tudjuk, 6. helyen állnak a bajnokságban, 11 ponttal gyűjtöttek be többet, mint mi. Hétfő este a Lazio vendégei voltak, 1:0-ás vereséget szenvedtek. Csak három napot pihenhettek a csapatok, ami kevés, de az Inter még ráadásul többet is utazhat. Mi hazai pályán játszottunk hétfőn is, míg ők mehettek Rómába, most pedig utazhatnak hozzánk Udinébe, a Stadio Friuliba. Az idényt ők sem úgy tervezték, ahogy alakult. Céljuk a Bajnokok Ligája volt, ehhez képest a mostani helyezésük még EL-indulást sem ér.

Ellenfelünk az olasz csapatok közül a negyedik legdrágább kerettel rendelkezik. Legeredményesebb játékosuk Rodrigo Palacio, aki a ligában 18 meccsen 10 gólt rúgott, emellett 5 gólpassza is van. Legértékesebb játékosuk egyértelműen az egykori udinei sztár Samir Handanović, akinek jelenleg 24 millió euró a piaci értéke. Javier Zanetti az Inter élő legendája, jóval több, mint 700 kék-feketében lejátszott meccsel a lábaiban. A világ legpatinásabb klubjainak egyike az Inter, eddig háromszor nyertek BL-t, 18-szor Serie A-t, hétszer Coppa Italiát.

Ha reálisan nézzük az esélyeinket, azt kell mondjuk, ez sima Udinese-vereség. Nem tudni, mi jár Guido fejében. Lehet, hogy tartalékosan fogunk kiállni – ez lenne a legnagyobb butaság. Ha belegondolunk, a kupánál most minden fontosabb. A kupa az utolsó remény. Ha búcsúzunk a kupától, azzal elszáll minden esélyünk arra, hogy megmentsük ezt a szezont.

A két csapat rengeteg meccset játszott egymás ellen. Többnyire az Inter győzedelmeskedett, ez egyértelmű. Utoljára november 3-án találkozott egymással a két egylet; akkor egy csúnya vereséget szenvedtünk a Stadio Friuliban. Íme az utolsó kilenc egymás elleni meccs eredménye:


  • 2013.11.03 
    Udinese-Internazionale
    0-3
  • 2013.05.19 
    Internazionale-Udinese
    2-5
  • 2013.01.06 
    Udinese-Internazionale
    3-0
  • 2012.04.25 
    Udinese-Internazionale
    1-3
  • 2011.12.03 
    Internazionale-Udinese
    0-1
  • 2011.01.23 
    Udinese-Internazionale
    3-1
  • 2010.09.11 
    Internazionale-Udinese
    2-1
  • 2010.02.28 
    Udinese-Internazionale
    2-3
  • 2009.10.03 
    Internazionale-Udinese
    2-1

  • UDINESE: 4 győzelem, 5 vereség


    Emlékezünk erre a meccsre, erre a csodás csapatra? Egy bő fél év telt el azóta és minden, mindenki megváltozott. Egy gyönyörű, eseménydús meccs volt a San Siróban:
  •  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése