2014. január 20., hétfő

Még a szerencse sem áll mellénk

Totò megtörte több hónapos gólcsendjét
Egy elég érdekes meccsen szenvedtünk vereséget. Sok minden történt vasárnap délután, van miről beszélni. 68 percig vezettünk, pár perc alatt kikaptunk. Di Natale gólt lőtt, igaz tizenegyesből, de ideje volt már betalálnia. Muriel visszatért. Brkić megint "segített", nehogy véletlenül pontot szerezzünk. Már csak 3 pontnyira vagyunk a veszélyzónától.


Serie A, 20. forduló:

Udinese Calcio - Societa Sportiva Lazio 2:3 (1-0)

Gólszerzők: Di Natale (8. - büntetőből), Badu (68.), ill. Candreva (62. - büntetőből), Lazzari (82. - öngól), Hernanes (90.)

Piros lap: Onazi (53.)

Udinese: Brkić - Domizzi, Danilo, Heurtaux - Douglas (Lazzari, 78.), Pinzi (Nico López, 85.), Badu, Basta - Maicosuel, Pereyra - Di Natale (Muriel, 59.).

Lazio: Berisha - Biava, Dias, Ciani (Hernanes, 60.) - Candava, Onazi, Biglia, Lulić - Floccari (Ederson, 53.), Klose, Candreva.


A mérkőzés összegzése
Maicosuel elég korán, már a nyolcadik percben kiharcolt a csapatnak egy tizenegyest. Di Natale odaállt és higgadtan a bal alsóba lőtte a labdát. Nagyon örült a gólnak, fontos volt neki, hogy ennyi idő után újra betalált. Mindenki boldog volt, főle Totò. Az első játékrészben volt még egy-két helyzet itt is, ott is. Például Mago egyedül mehetett kapura, de a helyzetet elpuskázta, a kapu mellé gurította a zsugát.

A második félidőből alig telt el néhány perc, máris kiállították Onazit, egy Pereyrával szembeni szabálytalankodása miatt, jogosan. Ezután Totót lehozták pihenni, jött Muriel. Szűk 10 perccel később Domizzi és Brkić megkínozták egy picit Klosét, amit követően jogos büntetőt lőhetett a Lazio. Egykori játékosunk, Antonio Candreva a belső felsőbe lőtt, az amúgyis gyenge Brkićnek esélye sem volt a védésre. Azért a biztonság kedvéért a másik irányba vetődött... Ezután 6 perccel jött egy hatalmas Badu-gól. A ghánai nagyon jól eltalálta, Berishának esélye nem volt kivédeni. Ugye, ekkor újra átvettük a vezetést, 2:1. A vezetés nem tartott olyan sokáig, következett egy fatális hiba: Brkić kifut a beadásra, beleöklözi Lazzariba a labdát, akiről a hálóba csordogál a labda. Ezzel a potyagóllal egyenlített a Lazio. A hidegzuhany viszont csak ezután jött: az utolsó percekben Hernanes nagy gólt lőtt, amivel a rómaiak meg is nyerték a meccset. Ez nem Brkić hibája volt, de egy Handanović bravúrral hárította volna. De nem Handa áll a kapuban, nincs bravúr, nincs semmi. Egy újabb vereség, ennyi és nem több.


Di Natale hónapok óta először gólt lőtt. Személy szerint nagyon örültem neki. Nem megy neki mostanában, remélhetőleg ez a gól majd erőt ad neki. Lehetett látni Totò arcán, milyen boldog volt. Jó lenne, ha ismét játékba lendülne.

Brkić még mindig nem ide való. Nincs vele semmi gond, nem rossz kapus. Jó kapus – a szerb első osztályban simán elvédene, talán az olasz másodosztályban is... Egyszerűen nem elég jó a Serie A-hoz. Amit művelt megint, az siralmas.

Muriel több hónap után visszatért. Kolumbiai támadónk a csapat legértékesebb játékosa. Nagyon jót fog tenni a csapatnak, ha újra játszani fog. Visszatért, kapott bő fél óra játékidőt és megmutatta, még mindig zseniális. Néha olyan dolgokat tud művelni a pályán, ami szinte hihetetlen. Simán elmegy 5-6 ember között. Nagyon tehetséges, nagy jövő vár még rá.

Badu hatalmas gólt lőtt, igazán gyönyörű volt. Egyetlen gond van vele, nem gondolkodik. Ügyes, gyors, technikás játékos, de nagyon meggondolatlan. Ha többet passzolna, nem rúgna mindent kapura, ésszel játszana, a csapat legjobbjai közé tartozhatna.


Ezen a meccsen sem szereztünk pontot, így jelenleg maradunk a 15. helyen, de már csak 3 pontra vagyunk a kieséstől. 20 meccset lejátszva 20 pontot gyűjtöttünk. Mégha a Lazio ellen nem is voltunk rosszak, a szerencse nem állt mellénk. Vissza lehet nézni az utolsó 20 évet, egyik évben sem álltunk ilyen rosszul 20 forduló után.

Bármi is történt tegnap, a szerda estére nagyon oda kell figyelnünk, az Olasz Kupa negyeddöntőjében a Milanhoz látogatunk. Ha sikerülne továbbjutni, az már hatalmas siker lenne. De egyáltalán nem lehetetlen továbbjutni, és nem lehetetlen megnyerni ezt a kupát. Szerda este eldől, van-e még miben reménykedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése