2014. január 6., hétfő

Semmi sem változott


A Hellas Veronának bezzeg van miért örülnie...
Úgy néz ki, 2014-ben is minden marad a régiben. Igazából semmi sem változott. Eljárt felettünk az idő, talán Guidolin felett is. Csúnya vereséget szenvedtünk hazai pályán. Sok hibát vétett a csapat, ez látszik az eredményből is, a három kapott gólon. Ugyanúgy csináltunk mindent, mint eddig. Nem változott se a csapat, se a játék, se Guidolin. Semmi.



Serie A, 18. forduló:

Udinese Calcio – Hellas Verona Football Club 1:3 (1:2)

Gólszerzők:
Roberto Pereyra (43.) ill. Luca Toni (8.), Luca Toni (39.), Juan Iturbe (70.)

Udinese: Brkić - Domizzi (Fernandes, 56.), Danilo, Heurtaux - Gabriel Silva, Lazzari, Allan, Basta - Nico López (Maicosuel, 67.), Pereyra - Di Natale. Edző: Francesco Guidolin.

Verona: Rafael - Agostini, Maietta, Moras, Cacciatore - Hallfredsson (Donadel, 81,), Jorginho, Romulo - Martinho (Taleb, 64.), Toni, Janković (Iturbe, 63.). Edző: Andrea Mandorlini.


A mérkőzés összegzése

Gyors kapott góllal nyitottunk, Basta labdavesztését Toni büntette meg. A gólban Brkić is nagyon benne volt. Ezután bátran mentünk előre, támadtunk sikertelenül. Egy újabb hiba következett, amit megintcsak Toni használt ki, egy igen vitatható gólt lőve. Nehéz eldönteni, hogy Toni lesen volt-e vagy sem, véleményem szerint les volt. A félidő előtt még voltak vitatható szituációk: Di Natale szabadrúgása után kezezést reklamáltak játékosaink, Guidót pedig reklamálás miatt felküldték a nézőtérre. Pár perccel később Pereyra lőtt egy gyönyörű gólt, a csapat felzárkózott.

A szünet után még simán benne volt a meccsben, hogy megfordítjuk, bejött Fernandes, később a nagyon jól játszó Mago is. Próbálkoztunk, adódtak helyzetek, de gól nem született. A második félidő közepe felé Danilo bakizott hatalmasat. A brazil védő ki akarta kísérni a labdát, ám ez nem jött össze, Iturbe labdát szerzett és egy az egy ellen mehetett kapusra. Danilo már nem érte utol az argentint, aki trükkösen az alsóba pöckölte a labdát – a tehetetlen Brkić eldőlt a másik irányba. Tehetetlen volt Guidolin is, aki csak cigizgetett odafenn, elszívott egy pár szálat... Néhány próbálkozása volt Totónak és Magónak, aki nagyon igyekezett, ment neki, kezdenie kéne. Fernandesnek volt még egy kapufája a vége felé.


Végre érezhető volt, hogy Di Natale is a pályán van. Túlzás azt mondani, hogy formába jött, de voltak kapuralövései, adott néhány jó labdát. A szakértők szerint még mindig harmatgyenge. Aztán a mérkőzés végén jött a bejelentés: Di Natale a szezon végén befejezi – rendkívül sajnálatos hír, bár érthető ez a lépés a kapitánytól.

Guidolinnak le kéne mondania. Nem tud mit kezdeni a csapattal, mindig ugyanaz van, semmin nem változtat, ő már a múlt. Ma is mit csinált? A nézőtéren cigizett, teljesen motiválatlan emberré vált. Pozzoéknak keresni kéne valakit Guidolin helyére.

Úgy néz ki, végleg el kell felejteni Európát. A 13. helyen állunk, nagyon elszakadtunk az élmezőnytől. Ennek az újonc Veronának sokkal több esélye van elérni az Európa Ligát. Lehetséges, hogy számunkra már csak a 40 pont marad? Végülis egy meccs híján már a szezon a felénél járunk. Az eddig begyűjtött 20 pont édeskevés, csak a bennmaradáshoz elegendő. Gondoljunk bele, csak 7 pontra van tőlünk a Serie A utolsó helyezettje, a Catania! Katasztrófa. A legszomorúbb az egészben azt látni, hogy ebből a válsághelyzetből nincs kiút.

A csapatnak pár napja lesz csak pihenni: csütörtökön 21 órai kezdettel az Olasz Kupában az Inter ellen játszunk hazai pályán. Ne feledjük el, a Coppa Italia az, ahol még semmi sincs veszve!


Kiemelés:


Allan volt a meccs egyik legjobbja. Rengetegszer volt nála a zsuga, sokat passzolt, sokat szerelt. Egyszerűen nincs párja. Nagy a teher rajta, sok dolga van a középpályán. Általában mindent jól oldott meg, rengeteg becsúszása, rengeteg pontos passza volt. Nehéz elképzelni egy győztes meccset nélküle. A középpálya ura lett a brazil játékos.



Mago Maicosuel alig játszik, kevés játékidőt kap. Az utolsó fél órában, amikor pályára lépett, egyértelműen ő volt a legveszélyesebb játékos. Nagyon gyors, technikás játékos, ha nála van a labda biztosan veszélyt teremt. Öröm egy ilyen játékost a pályán látni. Érthetetlen, hogy Guido miért mellőzi.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése