2014. március 13., csütörtök

Udinese–AC Milan: mérkőzés utáni nyilatkozatok


A Milan elleni győzelmet követően a csapat láthatóan nagyon boldog volt. Érdekesség, hogy Francesco Guidolin helyett ezúttal Franco Viviani segédedző nyilatkozott a médiának. Rajta kívül Giampaolo Pozzo tulajdonos úr, valamint Antonio Di Natale, Bruno Fernandes, Igor Bubnjić és Silvan Widmer is megszólaltak.



FRANCO VIVIANI: Fontos győzelem volt


Nagyon fontos győzelem volt. Úgy kellett nekünk ez a három pont, mint egy falat kenyér. Szerintem nagy bravúrt hajtottunk végre. Guidolin nagyon jól készítette fel a csapatot. Nagyon nehéz hét van mögöttünk, idegesek voltunk, jó túllenni ezen. Folyamatosan kerestük a Milanon a fogást, Di Natale gólja fantasztikus volt. Pereyra megint nagyszerűen játszott, a csapat egyik fő pillérévé vált. Fernandes újra jól tudott játszani, nagyon küzdött mind a 90 percen át. Nekem nagyon tetszett Bubnjić játéka, teljesen meg voltam elégedve a horvát védővel. Ezen az útón kell továbbmennünk. Remélem, sokszor látunk még ilyen szép játékot a csapattól. Guidolin nagyon meg volt elégedve a csapattal, mindenkinek köszönöm a munkáját.


GIAMPAOLO POZZO: Megmutattuk, mit tudunk


Nagyon boldog vagyok, megkönnyebbülve térhetünk haza. Az Udinese fel tudott nőni a nagy Milanhoz. Az AC Milan csapata nagyon nehéz ellenfél volt, persze tudtuk, hogy elméletileg képesek vagyunk győzni, de nagyon féltünk ettől a találkozótól. Meg tudtuk mutatni a szurkolóinknak, mire vagyunk képesek. Jó pár hete közel sem játszott ilyen jól a csapat. Minél hamarabb el kell érni a 40 pontot, utána pedig a pontmaximalizálás a cél. Scuffet egy csoda, valódi meglepetés; magabiztosan, precízen véd, sokat tett le ma is az asztalra. Di Natale zseniális volt, ő mindig képes megújulni, a gólja fantasztikus volt. Továbbra is nagy erőt, tehetséget látok benne. Nagyon remélem, hogy nem fog visszavonulni. Akár még 4-5 évig is tudna játszani.


ANTONIO DI NATALE: A lányomnak rúgtam a gólt


Nagyon örültem a győzelemnek, a gólomnak különösen. A gólt a lányomnak ajánlottam és minden olasz nőnek, lánynak. Tudtuk, hogy képesek vagyunk legyőzni a Milant, de nagyon izgatottan léptünk pályára. A Milan nagyon veszélyes csapat, nekünk pedig nagyon kellett ez a három pont. A Milan egy hatalmas csapat, Balotelli előtt le a kalappal, fantasztikus játékos. Most már előre kell tekintenünk: jön az egyik legnagyobb ellenfél, az AS Roma csapata. Totti egy élő legenda. Egyet ígérhetek, nagy meccs lesz!


BRUNO FERNANDES: Hétről-hétre jobb vagyok


„Nagy nap volt ez számunkra: képesek voltunk legyőzni egy nagyon erős, híres futballcsapatot. Nagyon jó játékosok játszanak az Udinesében, megtiszteltetés egy ilyen csapat tagjának lenni. A Cagliari elleni vereség után nagyon kellett nekünk ez a győzelem. Pozzo elnök úr személyesen beszélt velünk, az utóbbi napok nagyon feszültek voltak Udinében. Pozzo győzelmet kért tőlünk, azt mondta, mutassuk meg, mire vagyunk képesek. Sajnos jó párszor bakiztam a pályán, még mindig vannak hibáim. Nem könnyű beilleszkedni egy ilyen nagy csapatba. Úgy érzem, hétről-hétre jobb vagyok, rengeteget tanulok itt. Legközelebb a Roma ellen fogunk játszani, az sem lesz egy könnyű menet.


IGOR BUBNJIĆ: Jó volt a pályán lenni


Nagy megtiszteltetés volt a pályán lenni, ezúttal is köszönöm a bizalmat Guidolinnak. Ráadásul egy nagyon nehéz ellenfél ellen tett be, ez külön megtiszteltetés. Mi, védők az ilyen csapatok ellen nem nagyon unatkozunk, nagy nyomás volt rajtunk most is, de a végén sikerült győzni. Ezen az úton kell továbbmennünk. Legközelebb Rómába fogunk utazni, Olaszország egyik legerősebb csapata ellen fogunk játszani.


SILVAN WIDMER: Így kell játszani, ez az igazi Udinese!


Nagyon nagy küzdelem volt, nagyon megküzdöttünk a győzelemért. Nagy nap volt ez számunkra. Így kell játszani, ez az igazi Udinese! Lelkileg nagyon jól jött a győzelem, remélhetőleg így fogunk játszani a Roma ellen is. Nálunk nem lehetnek személyes érdekek és önzőségek, a csapatnak együtt kell győznie. Különböző korosztályok, különböző nemzetek, de ami közös bennünk, a csapat. Nagyon köszönöm a mesternek, hogy kezdőjátékos lehettem a Milan ellen, remélem, rászolgáltam a bizalomra. Mindig azon vagyok, hogy egyre jobb legyek. Rengeteget tudok itt tanulni.



Játékosaink értékelése (forrás : La Gazette dello Sport)

Antonio Di Natale 7,5
Simone Scuffett 7
Roberto Pereyra 7
Bruno Fernandes 6,5
Giampiero Pinzi 6,5
Mauruzio Domizzi 6,5
Allan 6
Igor Bubnjic 6
Thomas Heurtaux 6
Gabriel Silva 6
Silvan Widmer 6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése