2014. március 19., szerda

Tét nélküli vereség a fővárosban

Róma hőse: Francesco Totti
Biztatóan indult a találkozó, joggal várhattunk meglepetést. A végén aztán nem volt meglepetés, vereséget szenvedtünk. Nem kell szomorúnak lennünk emiatt, hiszen már minden tét nélküli. Én hétfő este nyugodt maradtam, talán még elégedett is voltam a csapattal. Nem játszottunk rosszul, de kimondottan jól sem. A Roma a jobbik csapat, hazai pályán voltak, ők nyertek. Ennyi és nem több. 


Serie A, 28. forduló:

AS Roma – Udinese 3:2 (2:0)
Stadio Olimpico, 35 000 néző

Gólszerzők: Totti (22.), Destro (30.),  Toroszídisz (69.), ill. Pinzi (51.), Basta  (80.)

Roma: De Sanctis, Benatia, Toroszídisz, Castán, Dodô (Romagnoli 85.), Taddei, Nainggolan, Pjanić, Totti (Florenzi 72.), Gervinho, Destro (Bastos 81.)

Udinese: Scuffet, Basta, Danilo, Domizzi, Heurtaux, Widmer, Pinzi (Muriel 63.), Pereyra, Badu (Zieliński 85.), Allan, Di Natale (Nicolás López 80.)


Rudi Garcia a meccs után elmondta, hogy hazai pályán még sosem szenvedtek ennyire a szezonban. Valóban megnehezítettük a Roma dolgát. Amilyen simán indult nekik, olyan simán egyenlíthettünk volna. Ahhoz képest, hogy a Stadio Olimpicóban a Roma verhetetlen, gólt is alig lehet lőni nekik, az Udinese szépen helytállt. Hazai pályán eddig csak két gólt kaptak a farkasok, ez egy este alatt megduplázódott – ha nincs De Sanctis, akár meg is triplázódhatott volna. Egy döntetlen már hatalmas siker lett volna.

Nagyon jól játszott Di Natale, több gólt is rúghatott volna ezen a meccsen. Dušan Basta még a csapatkapitány kiemelkedő teljesítményén is túltett: a gólja mellett rengeteget robotolt a bal oldalon, igazán sokat tett a csapatért. Widmer a jobbszélen játszott. Nem szoktam összehasonlítani játékosokat, de most úgy érzem, látni kell, mi a különbség Widmer és Basta között. Csak a passzokat figyelembe véve, Basta 40 passzának 78 százaléka volt pontos, míg Widmer 22 passzának csak az 50 százaléka. Nem volt rossz a svájci fiú, nem szidni akarom, de Basta tudásától még mindig nagyon messze van. Allan megint remekelt a középpályán, csak dicsérni lehet, ahogy Pinzit is. Pinzi szép gólt lőtt, az elsőt ebben az idényben. Utoljára is egy nagycsapat hálójába talált be, méghozzá az Interébe – akkor 5:2-re nyert a csapat a San Siróban.

Kilenc pont hiányzik ahhoz, hogy elérjük a 40 pontot. Már én is csak azt tudom mondani: minél előbb érjük el! Hétvégén a bajnokság leggyengébbjei közé tartozó Sassuolót fogadjuk. A zöld-feketéket le kéne győznünk, ha esetleg nem sikerülne, akkor az már nagyon bántana, sokkal jobban, mint egy vereség a fővárosban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése