2014. március 9., vasárnap

Az okosan futballozó Udinese meglepte a Milant

Az Udinese hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Milant a Serie A 27. fordulójában. A mindent eldöntő találatot Antonio Di Natale szerezte a második félidőben.


A Milan a hétközi, Atlético Madrid elleni BL-nyolcaddöntő-visszavágó miatt több játékosát is pihentette, de volt olyan futballista is, aki sérülés miatt nem játszhatott. A kiegyenlített első félidő nem is hozott gólt, nem úgy, mint a második.

A 67. percben ugyanis megszerezte a vezetést az Udinese: remek kiugratást követően Bruno Fernandes önzetlen volt: nagy helyzetben lövés helyett középre gurított, ahol az érkező Di Natale közelről a kapuba passzolt. Ez volt az olasz támadó 12. gólja, amit a Milan ellen szerzett. Csak a Laziót és a Romát szomorította ennél is többször a bajnokságban.

A 75. percben eldönthette volna a mérkőzést a hazai csapat. Allan egy visszacselt követően azonban nem tudta a felső sarokba tekerni a labdát, amely a kapu mellett hagyta el a játékteret.

A hajrában próbálkozott a Milan, de egyenlítenie nem sikerült. Az Udinese ezzel a három ponttal már kedvező helyzetbe került, a kieséstől talán nem is kell tartania.

Forrás: NSO


Egész szerkesztőségünk lemaradt a tegnapi mérkőzésről, úgyhogy most be kell érnetek a sportnapilap összefoglalójával... Némi hozzáfűznivalóm azért van a dologhoz. Visszautalnék egy kicsit a Viktor által legutóbb leírtakhoz. Ő azt a kérdést vetette fel múltkor, hogy vajon az Udinese a gyenge csapatok közé tartozik-e. Nos, tegnap megmutatták a fiúk, hogy nem, legalábbis a kiesés által közvetlenül veszélyeztetett klubok szintjén nem vagyunk. Hiú ábrándokat azért ne kergessünk, ez a mostani Milan sem az a Milan volt, amelyiknek bárhol, bármikor komoly győzelmi esélye van. Nagyon sokat kell dolgozni még azon, hogy újra a tabella első harmadához tartozhassunk. Szerencsére időnként felcsillannak bíztató jelek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése