2014. február 16., vasárnap

Sok gól, kevés öröm

Saját magunknak köszönhetjük, hogy nem hoztunk el három pontot Genovából. Vezetést szereztünk, növeltük az előnyt, aztán a félidő előtt bekaptunk egy gólt és engedtük felzárkózni a Genoát. A második félidőben megint növeltük az előnyt, majd újra hibáztunk és megint nem tudtuk megőrizni vezetésünket. Szomorú, hogy ilyen gyenge volt a védelmünk. De azt kell, hogy mondjam, ezt érdemeltük.

Serie A, 24. forduló:

Genoa Football Club – Udinese Calcio 3:3 (1:2)

Gólszerzők: Konaté (45.), Gilardino (69., 79.), ill. Basta (35.), Fernandes (40.), Muriel (48. - büntetőből)

Genoa: Perin - Marchese, Portanova (Calaiò, 68.), Burdisso - De Ceglie (Fetfatzidis, 54.), Matuzalem, Sturaro, Motta - Antonelli (De Maio, 79.), Gilardino, Konaté. Edző: Gian Piero Gasperini.

Udinese: Scuffet - Domizzi, Danilo, Heurtaux - Basta, Yebda, Badu, Pereyra, Widmer (Gabriel Silva, 85.) - Fernandes (Allan, 71.), Muriel (Di Natale, 88.). Edző: Francesco Guidolin.


Gólok:

0-1
: Egy beadást követően sikerült előnyt kovácsolnia az Udinesének. Dušan Basta nagyszerűen érkezett, egyedül volt, higgadtan a kapu bal felső sarka felé lőtte a labdát. Perin esélytelen volt.
0-2: Pereyrát ugratták ki, egyedül mehetett kapura. Megpróbált a bal alsóba lőni, a genovai kapus belepiszkált, azonban ott volt Bruno Fernandes is, aki az üres kapuba lőtte az Udinese második gólját.
1-2: Az első félidő utolsó percében kaptunk egy gólt, amivel felzárkóztak a genovaiak. Marchese beadása után Pape Moussa Konaté fejelt kapura. Scuffetnek esélye sem volt odaérni. Rosszkor jött ez a gól, közvetlenül a szünet előtt.
1-3: Egy beadást követően egy vitatható tizit kaptunk. Luis Muriel a kapu közepe felé rúgta a labdát, picit a jobb oldalra. Perin a bal sarok felé vetődött.
2-3: A saját térfelünkön elvesztettük a labdát. A Genoa lekontrázott, a csereként beállt Fetfatzidis gólpaszt adott Alberto Gilardinónak, aki szép gólt lőtt. A védelem teljesen lyukas volt, nagy hibákat vétettünk. Scuffet újra esélytelen volt.
3-3: Össze-vissza pattogott a labda a tizenhatosunkon belül, Scuffet védett is egy hatalmasat, de Alberto Gilardino elé került a labda, aki pár méterről belőtte a Genoa harmadik találatát. Egyszerűen nem tudtuk elrúgni a labdát! A Genoa megérdemelte az egyenlítést.


Scuffet megint nagyon jól védett, a gólokról nem tehetett. Láthattunk tőle pár bravúros védést is. A védelem ma harmatgyenge volt, mindenki sokat hibázott. Múltkor mindenki szidta Guidolint, amiért cserélt a hosszabbításban. Gabriel Silva akkor megsérült, sérülése nem volt olyan komoly, de nem nagyon tudta folytatni. Ma Gabi Silvát az utolsó néhány percre tették csak be, jövő héten már 100%-os lesz. Yebda kezdőjátékos lesz a közeljövőben. Widmer nem ma játszotta élete meccsét. A támadókra nem lehet panasz, három lőtt gólnak elegendőnek kéne lennie a győzelemhez, nem ők tehetnek a döntetlenről.


Ezzel a döntetlennel a táblázat 13. helyén állunk, szinte céltalanul. Távol vagyunk a kiesőhelyektől, távol az Európa Ligát érő helyektől is. Az ilyen döntetlenek csak még céltalanabbá tesznek mindent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése