2014. február 5., szerda

Győztünk, de még semmi sem dőlt el

Di Natale ezúttal nem büntetőből volt eredményes
Jól játszottunk és nyertünk! A 2:1-es eredmény megfelelő, kis előnnyel utazhatunk majd Firenzébe. Scuffet jó volt, Di Natale végre lőtt egy akciógólt is, Muriel pedig mindig fantasztikus, ezútal is lőtt egy csodálatos gólt. Bubnjić játszott az eltiltott Danilo helyett. Gabi Silva visszatért. Widmer a csapat egyik legjobbja volt.



Coppa Italia, elődöntő, első mérkőzés:

Udinese Calcio – Associazione Calcio Fiorentina 2–1 (1–1)
Gólszerzők: Di Natale (36.), Muriel (82.), ill. Vargas (44.)

Udinese: Scuffet - Bubnjić, Domizzi, Heurtaux - Gabriel Silva, Pereyra, Allan, Pinzi (Badu, 78.), Widmer - Nico López (Muriel, 67.), Di Natale (Bruno Fernandes, 46.). Edző: Francesco Guidolin.

Fiorentina: Neto - Pasqual, Savić, Rodríguez, Diakité - Valero (Anderson, 76.), Pizzaro, Fernández - Vargas (Ryder, 88.), Matri, Joaquín (Cuadrado, 70.) Edző: Vincenzo Montella


Van okunk az ünneplésre, hiszen 2:1-re megvertük a Fiorentinát. Minimális győzelem, de legalább valamilyen előnnyel mehetünk Firenzébe. A csapat elég jól játszott, voltak kiemelkedő teljesítmények. Nagy kár a bekapott gólért, nem tett jót, de így is előnyösebb helyzetben vagyunk. Guidolint ki kell emelni, nagyon jó döntéseket hozott. Di Natale kezdett, igazából nem díjaztam ezt annyira, mondván Muriel miért padozik. A kapitány aztán lőtt egy gólt, a Basta helyett játszó Widmertől kapott jó labdát. Widmer kezdőbe jelölése sem volt rossz döntés, szerintem a meccs legjobbja volt! A második félidőben Totót lecserélte a mester, jött Fernandes. Nem volt rossz csere, szerintem Di Natale fáradt is volt, meg kellet Fernandes lendületes játéka. Majd jött Muriel. Muriel zseniális játékos, hatalmas gólt lőtt. Az ifjú Scuffet sem védett rosszul. Egy hibája volt, amikor kiejtette a labdát az első félidőben, szerencsére nem lett belőle baj. A kapott gólról csupán annyit, hogy nem volt kapushiba. Csodálatosan eltalált lövés volt, bombagól. Ha Scuffet picit beljebb áll, lett volna esélye a kapu fölé ütni, de ez a gól nem az ő hibája.

A Nemzeti Sport írta:
Olasz Kupa: az Udinese előnnyel utazhat Firenzébe

Az Udinese labdarúgócsapata 2–1-re nyert hazai pályán a Fiorentina ellen az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.


A fekete-fehérek először egy mintaszerű kontratámadás végén szerezték meg a vezetést, Di Natale volt a befejezőember.

Erre még válaszolni tudott a Fiorentina, mégpedig nem is akármilyen találattal: Vargas kapásból irgalmatlan nagy gólt ragasztott a 17 éves Simone Scuffet kapujába.

A második félidőben a firenzeiek támadtak többet, ám ismét a hazaiak kerültek előnybe. A 82. percben Murielt nem vették komolyan a vendégvédők, a kolumbiai támadó pedig kapufás góllal büntetett.

Az Udinese várhatja tehát jobb helyzetből a jövő keddi visszavágót.

ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Udinese–Fiorentina 2–1 (Di Natale 36., Muriel 82., ill. Vargas 44.)

A visszavágóra jövőhét kedden kerül sor Firenzében. Még semmi sem dőlt el, tehát jövő héten az idény legfontosabb meccsét játsszuk. Kicsi előnyünk van, de minden ott dől majd el. Szombaton 18:00-kor a Chievo ellen játszunk hazai pályán, azt a meccset kötelező megnyernünk. Három nappal később kerül sor a Fiorentina elleni visszavágóra, 21:00 órai kezdettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése