2014. február 12., szerda

A szerencsétlenség ellen nincs jó taktika

„A Fiorentina jutott be elsőként a labdarúgó Olasz Kupa idei döntőjébe azzal, hogy a visszavágón 2–0-ra legyőzte hazai pályán az Udinesét, így 3–2-es összesítéssel megnyerte a párharcot” – ír tényszerűen a Nemzeti Sport a tegnapi mérkőzésről.

Szemezgessünk tovább a sportnapilap tudósításából!
Az első mérkőzésen a Fiorentina támadott többet, mégis az Udinese nyert 2–1-re, most fordított volt a leosztás. Simone Scuffetet hazai pályán Juan Vargas mattolta bombagóllal, az udineiek 17 éves kapusa pedig a visszavágón sem úszta meg a védhetetlen lövéseket. Manuel Pasqual az első negyedóra végén a Joaquín által visszafejelt labdát kapásból vágta a rövid felső sarokba, így ettől kezdve már a Fiorentina állt továbbjutásra. 1–0

Korántsem nyugodhattak meg azonban a firenzei hívek, mivel a vendégek hatalmas offenzívába kezdtek, egymás után alakították ki a helyzeteket, ám csak kapufáig jutottak, Di Natale révén.

A második félidőben is többnyire a lilák térfelén pattogott a labda, a 61. percben viszont megint csak az Udinese kapujában kötött ki. Ezúttal Juan Cuadrado lába sült el, a kolumbiai szélső egy kontratámadás során másolta le Vargas múlt heti bombagólját. 2–0

Az akkori meccsel ellentétben ezúttal nem talált be a vendégcsapat, így 3–2-es összesítéssel a Fiorentina jutott be az Olasz Kupa döntőjébe.
Aki csak ez alapján tájékozódott, az nem kapott valós képet arról, hogyan szalasztottuk el a kupadöntős, s ezzel együtt az európai kupaszereplés lehetőségét.


ACF Fiorentina – Udinese Calcio 2:0 (1:0)

Gólszerzők: Pasqual (14.), Cuadrado (61.)

Piros lapok: Badu (90+2., pályán kívül), Domizzi (90+8., második sárga lap után)

Fiorentina: Neto - Pasqual, Rodríguez, Savić (Compper, 61.), Diakité - Aquilano, Pizzaro, M. Fernández - Joaquín (Varga, 89.), Matri (Matos, 57.), Cuadrado. Edző: Vincenzo Montella.

Udinese: Scuffet - Domizzi, Danilo, Heurtaux - Gabriel Silva (Yebda, 90+2.), Pereyra, Allan, Pinzi (Muriel, 57.), Widmer - Bruno Fernandes, Di Natale (Nico López, 80.). Edző: Francesco Guidolin.


Egyértelműen mi voltunk a jobbak, a szerencse döntött. A két meccsen a Fiorentina három gólt lőtt, mindhárom hatalmas bombagól volt. Az csupán szerencse, hogy ez többször is bejött nekik. Elég hamar megszerezte a Fiorentina a vezetést, amivel már ők álltak továbbjutásra. Szerencsétlenek voltunk, hogy nem tudtunk egyenlíteni még az első félidőben, mert rengeteg helyzetünk volt, kapufánk is volt.

A második félidőben még mindig mi voltunk aktívabbak, annyi helyzetünk ugyan már nem adódott, de simán egyenlíthettünk volna. Beállt Muriel is, de ő sem váltotta meg a világot. Pár percel később megint bekaptunk egy gólt, de még mindig egy gól elegendő lett volna, ha a továbbjutáshoz nem is, de a hosszabbításhoz igen. Az utolsó tíz percben sok minden történt, bár nem minden a futballról szólt. Domizzi nem bírta ki a játékvezető butaságait, kiállíttatta magát. Badu is valamit mondhatott, pályán sem volt, de ő is kapott egy pirosat. Érthetetlen volt, hogy Guidolin miért csak az utolsó három percre hozta be Yebdát, nem ilyenkor kellett volna cserélnie. Az utolsó percekben még Muriel is elpuskázott egy nagy helyzetet.

Összességében a szerencse döntött, meg Guidolin hibái. Érthetetlen, miért Widmer játszott, Bastát be sem rakta. Scuffet jól védett, bár azt nem értettem, miért nem futott ki a labdára az első gólnál. Ha kifut és eléri, akkor nem tudták volna visszafejelni. Persze a lőtt gólokról nem tehetett. A védelem sokat gyengélkedett. Di Natale elpuskázta a helyzeteket, ahogy Widmer is kihagyott néhányat, és Gabi Silva, meg Fernandes is.

Vége, az álmaink nem válnak valóra. Jövőre a csapat nem fog az Európa Ligában játszani, ez szinte biztos. Így alakult, az is csoda, hogy idáig meneteltünk. A Fiorentina elvert minket, bejutott a döntőbe, még akkor is, ha kedd este mi voltunk a jobbak. Fel kell ébrednünk az álomvilágból és a bajnokságra kell összpontosítanunk, ahol még semmi sem elérhetetlen, mégha úgy tűnik, akkor sem! A kupában elődöntősök voltunk, szép eredmény, de nem itt kell megmutatni azt, hogy mit tudunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése