2014. február 2., vasárnap

Fontos pontokat hoztunk el Bolognából

Győzelem, három pont, sok meglepetés. Ami mindennél fontosabb, sikerült eltávolodnunk a kiesőhelyektől! Szerintem mindenkit meglepett a fiatal Scuffet a kapuban. Di Natale újra gólt lőtt, bár ismét csak büntetőből. López nagyon jó csere volt, ő lőtte a második gólt a meccs végén. Összességében nem tündököltünk, de a Bologna ellen ennyi is elég volt. A lényeg, hogy tegnap nem követtünk el végzetes hibákat.

Serie A, 22. forduló:

Bologna Football Club – Udinese Calcio 0:2 (0:1)

Gólszerzők:
Di Natale (15. - büntetőből), Nico López (92.)

Bologna: Curci - Cherubin (Lazaros, 74.), Natali, Antonsson - Morleo, Pérez, Pazienza, Kone, Garics (Moscardelli, 60.) - Diamanti, Bianchi (Acquafresca, 67.). Edző: Davide Ballardini.

Udinese: Scuffet - Domizzi, Danilo, Heurtaux - Pereyra, Lazzari, Allan (Pinzi, 46.), Badu, Basta - Fernandes (Nico López, 66.), Di Natale (Maicosuel, 75.). Edző: Francesco Guidolin.


Guidolint meg kell dícsérni! Nagyon jó húzásai voltak ezen a meccsen. 
Scuffet kezdett a kapuban. Szerintem nem sok kapus játszott 17 évesen meccset a Serie A-ban. Scuffet levédett 90 percet, hibátlanul. Nem volt sok dolga az ifjú hálóőrnek, de ami volt, azt megoldotta. Kirúgásaira sem panaszkodhatunk, akár Buffon utódja is lehet!
Domizzi számomra nagy meglepetés volt. Egyik legjobbunk volt, ebben a szezonban talán most játszott a legjobban. Nem csinált semmi butaságot, azt leszámítva, hogy picit veszekedett, de ez nála már természetes.
Di Natale újra betalált, bár újra büntetőből. Jó lenne már másfajta gólt is látni tőle, de nem számít, a gól az gól. Hat gólnál jár már, nem olyan rossz ez.
Nico López egy hatalmas tehetség. Ha a pályán látom, boldog vagyok. Az egyik kedvencemmé vált. Rúgja a gólókat, pedig nem kap rengeteg lehetőséget. Di Natale, López, Muriel, Fernandes, Zielinski, Maicosuel, Pereyra mind kiváló játékosok. Sajnos egyszerre mindenki nem lehet a pályán.
Maicosuel megintcsak jó csere volt. Mikor megláttam, hogy Totót lecserélik, azt gondoltam jön Muriel. Muriel nem jött, Mago igen. Nagyon jól tette Guido, hogy nem küldte be Murielt, pihenjen keddre, ott kezdenie kéne. Mago viszont sokat hozzátett a játékhoz, gólpaszt is adott.

Fontos, hogy ezzel a győzelemmel sikerült elhagynunk a kiesőzónát. Lehet, hogy már senki sem reménykedik, én viszont még igen. Én még mindig azt gondolom, elérjük Európát! A ligában még tíz pont a hátrányunk, de ha a kupában bejutunk a döntőbe akkor indulhatunk az Európa Ligában. Kedden kulcsfontosságú meccs vá ránk a Fiorentina ellen a Coppa Italiában. A ligában pedig a Chievo ellen játszunk szombaton, ott is három pontot kell szereznünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése