2014. február 21., péntek

Hírek a játékospiacról


A téli átigazolási időszaknak ugyan már vége van, de ez nem jelenti azt, hogy a színfalak mögött ne folytatódna az adok-kapok alkudozás. A tartalomból: Giovinco Udinébe szerződhet, cserébe Pereyra mehet Torinóba; több csapat is érdeklődik Heurtaux iránt; Badu Liverpoolban köthet ki; Zieliński valószínűleg visszatér hazájába; Brkić Watfordba kerülhet.

Giovinco Udinébe költözik?


Elég felkapott lett a hír, mely szerint Sebastian Giovinco esetleg távozna a Juventusból, méghozzá a kis zebrákhoz, vagyis az Udineséhez. Ebben semmi új nincs, hiszen ez már tavaly is felmerült. Giovinco piaci értéke kb. 15 millió euró lehet. Az olasz csatár nem is annyira magától távozna, inkább a vele egyre inkább elégedetlenebb Juve-vezérkar, különösen Conte miatt. Legutóbb a Chievo elleni meccsen a saját szurkolói is kifütyülték az olasz csatárt. Hosszú hetek óta nem nyújt olyan teljesítményt, amilyet tőle elvártak. A torinói csapatot nem érintené érzékenyen a korábbi parmai ász távozása, a helyére pályázók között ugyanis ott van Carlos Tévez vagy Fernando Llorrente. Giovinco esetleges távozása az Udineséhez először tavaly merült fel, amikor úgy volt, hogy Di Natale visszavonul a nyáron, de csapatkapitányunk meggondolta magát és nem lett semmi a dologból. A hírek szerint a két klub játékoscserét hajtana végre: az Udinese odaadná Pereyrát, illetve a Fiorentinánál kölcsönben lévő Cuadradót a Juvének, cserébe megkapnák Giovincót. A sikeres üzlet nagyon sok tényezőtől függ. Egyrészt kérdés, hogy mit szólna ehhez a Fiorentina. Másrészről ha Totó mégsem vonul vissza, akkor vajon szüksége lesz-e az Udinesének Giovincóra? Ráadásul Max Pereyra átadása nagy veszteség lenne az Udinesének.

Pereyra egyre népszerűbb

 
 
Roberto Pereyra egyre inkább meghatározóbb játékossá válik. Idén szinte szárnyal az argentin játékos, meccsről meccsre szinte mindig a maximumot hozza ki magából. Nem véletlen, hogy az utóbbi hetekben szinte mindig a legjobb osztályzatot kapja a szakértőktől. Különlegessége a döbbenetes cselezéstechnikája, gyorsasága, dinamizmusa. Szinte a legprofibb hátvédek sem tudják tőle elvenni a labdát. Az Udinese egyik alappillérévé vált, olyan nélkülözhetetlen játékos lett, mint Di Natale, Allan vagy Danilo. A Napoli már tavaly is szerette volna megvenni. Mára gyakorlatilag minden nagy olasz futballklub szeretné Maxot a soraiban tudni. Most már nemcsak az égszínkékek vennék meg, hanem az Inter és a Juventus is. A zebráknak jó befektetés volt a fiatal argentin, hiszen annak idején kétmillió euróért vették meg, most már ennek legalább a négyszeresét éri. Viszont az Udinesének túlságosan kockázatos lenne az eladása, hiszen a csapatnak ez óriási veszteség lenne.

Sorban állnak a klubok Heurtauxért

 

Thomas Heurtaux pályafutását már tavaly is jópár futballklub figyelemmel kísérte. Akkor még csak a Napoli vette volna meg, most már több külföldi csapat is alkalmazná. Angliából is komoly érdeklődés van iránta. A Tottenham és az Everton például már tárgyalásokat folytatott Pozzoékkal, de rajtuk kívül a Monaco is szívesen megvenné. Benatia távozása óta az Udinese egyik legmeghatározóbb hátvédje lett a franca játékos. Úgy tudjuk, az udinei menedzsment maximálisan elégedett Thomasszal.


Badu Angliába megy?



Emmanuel Agyemang-Badu tavaly sokszor ült a kispadon, nem is mindig játszott, idén viszont sokkal több lehetőséget kapott. Bár sokszor nem az esze után ment – talán túlságosan is a szívére hallgatott és nem agyból dolgozott –, fizikailag nagyon jó képességű játékossá vált, több gólt is hozott az Udinesének a szezonban. Nemcsak az udineieknek tetszik a játéka, hanem több brit csapatnak is. Több hete komolyan érdeklődik iránta a Liverpool: a Mersey-parti vörösök nagyon szeretnék, ha a ghánai válogatott ősztől már náluk játszana. Akár 8 millió eurót is fizetnének a játékosért. Kérdés, hogy a friuliak vezetősége mit akar. Hiszen Badu posztjára ott van még Yebda és Pinzi is…

Zieliński visszatérhet Lengyelországba
 

Tavaly nagyon sikeresen debütált lengyel játékosunk, Piotr Zieliński. Sokan nagyon nagy reményeket fűztek a fiatal csatárhoz. Idén szinte alig volt pályán, nem is lehet érteni az okát. Gyakorlatilag csak cserejátékosként játszatták, úgy is csak néhány percig. Udinei pletykák szerint Zieliński valamiért összeveszett Guidolinnal. Ennek ellentmond, hogy a mester legutóbb dicsérte Piotrt, sőt azt mondta, hogy az egyik kedvenc játékosa. Pár hónapja még szó volt arról, hogy kölcsönadják a Watfordnak, de Giaretta úgy döntött, inkább maradjon Udinében. Könnyen elképzelhető, hogy hazamegy és újra egy lengyel csapatban fog játszani. A Lechia Gdańsk szívesen szerződtetné a 19 éves játékost, állítólag nyáron kölcsönvennék. Zielińskit a lengyel válogatott egyik legtehetségesebb játékosának tartják. Nagy butaság lenne elkótyavetyélni. Udinében sokat tudna fejlődni, ráadásul a csapatnak is hasznára lenne.

Udinében már nem számolnak Brkićcsel



Željko Brkić egész udinei pályafutása során nagyon hullámzó teljesítményt nyújtott.
Előfordult, hogy ő mentett pontokat a csapat számára, azonban nem volt ritka az sem, hogy az ő bakijai miatt úszott el egy mérkőzés. A fiatal Scuffet feltűnése és remek helytállása sem erősítette meg a szerb kapuvédőt a posztján, így talán nem véletlen, hogy felmerült annak a lehetősége, hogy a következő átigazolási időszakban Watfordba kerüljön. Az Udinese angol testvércsapatánál jelenleg a veterán Manuel Almunia az első számú kapus (egyben a csapatkapitány is), mellette két angol utánpótlás-válogatott, a 23 éves Gary Woods és a 20 esztendős Jonathan Bond még a keret hálóőrei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése