2013. december 21., szombat

Heti mix


A tartalomból: A Torino elleni bukást követő állapotok. Krízis van Udinében? Pozzo és Guidolin nyilatkozatai. Guidolin távozik a csapat éléről? Edzőcsere Watfordban. Primaverás vereség Milánóban. Muriel januárban visszatér. Karácsonyi vacsora.



Primavera : AC Milan – Udinese 2:1


Nagy összecsapásra került sor Milánóban, ahol az Udinese az AC Milan csapatával mérkőzött meg. Ezúttal nem a felnőtt csapat, hanem az ifik mérték össze erejüket. Sejthető volt a hazai győzelem, hiszen a Milan köztudottan erősebb, mint a zebrák; ráadásul idegenben volt a meccs. Az első félidőben a friuli csapat több szép akciót vezetett, Tellan kis híján gólt is rúgott, de Andrenacci nagyszerű védésének köszönhetően nem született gól. A második félidő elején Moras szögletéből gól született. A 67. percben Pinanto szabadrúgásból talált be, kiegyenlítve az állást ezzel. A mérkőzés vége felé egyre agresszívabban játszott mindkét fél. Előre sejthető volt, amelyik fél gólt rúg, az nyer. Az Udinesének több szép akciója is volt, ám ezeket nem sikerült gólra váltani. A 75. percben Vido gólt szerzett a piros-feketéknek, így a Milan fejezte be győzelemmel a meccset.

Az Udinese összeállítása: Meret, Berra, Riccardi, Pontisso, Siku, Codromaz, Puto, Tellan, Moras, Rovini, Benedetti.


Pozzo: Bízok Guidolinban




Mint ismeretes, a Torino elleni bukás után Francesco Guidolin a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy ha szükség van rá, távozik az edzői posztról. Egy órán belül Cristian Giaretta sportigazgató leszögezte, hogy továbbra is számítanak Guidolin munkájára. A héten kiadott egy sajtóközleményt Giampaolo Pozzo, az Udinese tulajdonosa is: „A Torino elleni meccs után fel sem merült részemről Francesco Guidolin eltávolítása. Szerintem Francesco túlságosan ideges volt, ezért vetette fel a távozási szándékát. Ennek a meccsnek az eredménye közel sem volt olyan tragikus, mint az interes bukás. Nem mondom, hogy tökéletes volt a meccs, de nem játszott rosszul az Udine. Én inkább a védekezésben láttam a hibát. Jó úton járunk, egy kis kudarctól nem kell megtorpanni. Tehát megerősítem: Guidolin 100%, hogy marad az Udinese edzője. Érdekes, hogy pár hete az Udinese már volt hasonló válságban, és akkor az Inter elleni kudarc után maga Pozzo mondta: még egy vereség és Guido repül. A következő vereség ellenére az edző a helyén maradt. A fő kérdés most az, hogy ha a Livorno ellen nem nyer a csapat, továbbra is kitart-e az elnök edzője mellett. Úgy is kérdezhetném: szép a bizalom és a hűség, de megér-e ez ennyit egy csapatnak?

Guidolin nyilatkozata a livornói kirándulás előtt




„Múlt hét vasárnap a Torino nagyon megleckéztetett minket, nem ezt az eredményt vártuk. Óriási csalódás volt a vége. Mi győzni mentünk ki, ráadásul Udinében vesztettünk, na ne. Az utóbbi hetekben nagyon jól játszottunk, gondoljunk csak a nápolyi döntetlenre. Az egész meccset elpuskáztuk, nagyon mérges voltam magamra. Ráadásul a tabella végén vagyunk, nekünk nem itt kellene tartanunk. Tavaly az Európa Ligában indultunk, nem a 15. helyen kellene kullognunk. Ezúton is köszönöm a biztatást, bizalmat amit az Udinese vezetése adott nekem. Tovább kell mennünk, nem állhatunk itt meg! A Livorno ellen győznünk kell, pontosan tudjuk, hogy ez a győzelem nem lesz egyszerű. Di Natalét többen bírálták, hogy nem volt a legjobb – szerintem jól játszott. Persze voltak Totónak jobb meccsei, de volt rosszabb is. Fernandest azért váltottam le a második félidőben, mert úgy éreztem, hogy nem a legjobb. A fiatal játékosokkal előfordul, hogy valamikor nagyon jól játszanak, aztán pedig borzasztó rosszul, egyszerűen azért, mert nincs kellő rutinjuk még. Maicosuel most is nagyszerű volt. Hihetetlen ereje van, fantasztikus technikája. Úgy látom, a csapat rendben van fizikailag. A Livorno ellen nagyon oda kell figyelnünk.”

Edzőváltás Watfordban



Angol fiókcsapatunk, a Watford idén jól indította a szezont, ám mostanában egyre lejjebb süllyed a tabellán. A múlt héten Gianfranco Zola kilátásba helyezte esetleges lemondását. A hétvégi meccsen sem volt nagyobb szerencséjük a lódarazsaknak, a Sheffield Wednesday-től kaptak ki 1:0-ra. Zola másnap bejelentette a távozását. Mindenért én vagyok a felelős. Furcsa eredmény született, ennél sokkal többre lettünk volna képesek. Valamit nem csináltam jól, tudomásul kell venni a kudarcot. Én mindig azon voltam, hogy tudásommal segítsem a csapatot, le kell vonni a konzekvenciát. Távozom a csapat éléről. Utódja várhatóan Giuseppe Sannino lesz. Sannino jelenleg a Chievo edzője, de már folynak a tárgyalások Sannino és Pozzo között.

Muriel hamarosan visszatér


Mint ismeretes, Luis Muriel 4 hete játszott utoljára, a Fiorentina ellen, ahol megesérült. A héten átesett a végső orvosi kontrollon, ahol megállapították, hogy januárban akár újra játszhat. Ez a hír minden udinei szurkolónak jó hír. Tavaly is hasonló cipőben járt az Udinese, amikor is Luis távollétében a csapatnak igen gyenge teljesítményt produkált, majd amikor visszatért, elkezdődött az abszolút pozitív periódus. Többen most is csodát várnak a kolumbiai csatártól... Muriel annyit mondott, hogy nagyon örül a jó hírnek, hogy hamarosan újra játszhat. Szépen fokozatos kezdi magát terhelni. Ahogy mondta, játszani akar a Verona ellen.

Karácsonyi vacsora





Protokolláris találkozóra került sor a héten, amelyen részt vett Giampaolo Pozzo, az Udinese tulajdonosa, illetve Furio Honsell, Udine polgármestere. Az alkalom apropóját a karácsony adta. Ilyenkor Pozzo mindig találkozik a város polgármesterével.Januárban egy új év jön, egy új korszak kezdődik. El kell felejteni azt, ami ebben a szezonban történt velünk. Egy új év új reménységet ad. Tavaly ilyenkor sem álltunk valami fényesen, aztán az új év sok sikert hozott nekünk. Még semminek sincs vége – szögezte le Pozzo. Honsell kiemelte, hogy a város sokat köszönhet a focicsapatnak, valamennyi játékosnak sok sikert kívánt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése