2013. december 18., szerda

Calciomercato


Hamarosan itt a január, ismét eljön a futballvilág adok-veszek időszaka. Tekintsük át, ki jöhet Udinébe, illetve ki távozhat csapatunktól!

Calciomercato – áttekintés


Január, illetve július körül a "calciomercato" miatt igazán nagy a nyüzsgés a klubok háza táján, különösen igaz ez az Udinesére, ahol a csapat félig-meddig a focisták eladás-vételéből él. Ha igazak a sajtóhírek, akkor Udinéből sok játékos távozhat. Kérdés persze, mit akar a Pozzo család. Az Udinese nagyon rossz pozícióban van a tabellán. Azoknak a játékosoknak, akik eddig kitartottak az Udinese mellett, kérdésessé vált a jövőjük. Tegyük fel magunknak a kérdést: mi maradnánk egy ilyen csapatban Silva, Allan, Muriel, Pereyra helyében? Pontosan tudjuk, hogy a zebráknál lényegesen kevesebb a fizetés, mint pl. a Románál. Szinte biztos, hogy távozik a csapatból Merkel, Zielinski, Ranégie. Maicosuel távozása is majdnem biztos. Dusan Bastát sem biztos, hogy januárban az Udinese színeiben fog játszani. Allan, Heurtaux, Silva, Fernandes is lehetséges, hogy máshol folytatják.

Basta mégiscsak az Interbe megy?


Dusan Basta távozásáról lassan szappanoperát lehetne rendezni. Gyakorlatilag másfél éve folyamatosan folyik a kérdéses eladás. Először a Fiorentina szerette volna megvenni, az Inter már egy éve próbál alkudozni a szerb játékosra. Szeptemberben már majdnem eladták, amikor is Giaretta sportigazgató visszavonulót fújt és megtartották Bastát, sőt Dusan alá is írta az új szerződését. Dusan Basta volt az a játékos aki idén szinte mindegyik meccsen remekelt, legutóbb a Nápoly ellen gólt is rúgott. De akármennyire is tehetséges, jelenleg nem kulcsfontosságú játékos. Ráadásul Bastaért kaphatnák a legtöbbet Giarettaék. Most 8 millió eurót ér, de Pozzoék ennél többet szeretnének kapni: egy 10 millió eurós ajánlattal már megelégedne a Friulani vezetősége. Ha Basta távozik, a helyébe léphetne Silvan Widmer. Persze nem úgy játszana, mint Basta, de talán nem dőlne össze a világ Udinében.

Mago visszatér Brazíliába


Reginaldo Maicosuel, azaz Mago esetleges brazíliai hazatérése már felmerült nyáron is. Akkor, augusztus végén a felek úgy állapodtak meg, hogy mégiscsak maradjon Udinében a brazil csatár. Mago karrierje elég furcsán kezdődött Udinében, hiszen a BL-selejtezőn az ő hibás tizenegyese miatt esett ki az Udinese. Utána egy jó fél évig büntiben volt, szinte alig játszott. Viszont Guidolin idén ismét elkezdte játszatni. Szeptembertől Mago teljesítménye rendkívüli, az egyik legjobb csatárunk lett. A szakértők is méltatták a Nápoly elleni meccsen, ahol mindösszesen 30 percet játszott. Több szakértő nem is érti, miért nincs a kezdőcsapatban Maicosuel. Most könnyen lehet, hogy visszatér a Botafogóba. Egy biztos: kölcsönbe nem fogják adni. Az egyik legjobb, legfontosabb játékosunkat eladjuk, ráadásul nem is sokért... Nem is értem. Magónak maradnia kellene! 

Merkel Livornóba megy


Alexander Merkel szűk egy éve érkezett Genovából, mindösszesen egyszer játszott, a Catania ellen. Nagy felhajtással érkezett, mindenki nagyon várta őt, szinte a csodát vártuk tőle, ennek ellenére lehetősége sem volt, hogy bizonyítson. Felemás helyzetbe keveredett: egyrészről az Udinese menedzsmentje folyamatosan kiállt a játékosért, másrészről Franesco Guidolin sosem játszatta, mivel köztudottan nem voltak jó viszonyban. Merkel már majdnem eligazolt Stuttgartba, amikor Udinében megígérték neki, hogy játszatni fogják, ami persze ismét elmaradt. A német játékosért többen is érdeklődtek. Az első verzió szerint Watfordba ment volna, de úgy néz ki, Anglia helyett maradna Itáliában. Először a Cagliari szerette volna megvenni, majd a Livorno is bejelentkezett érte. Egy udinei folyosópletyka szerint szinte majdnem biztos, hogy Alex Livornóba költözik. Ha ez megvalósul, együtt játszhat Andrea Codával, volt játékosunkkal. A Livorno most gőzerővel keresi az irányító középpályásokat, ezért is jöhet nekik kapóra Merkel. Akárhogy is nézzük, Merkel távozása nem olyan jó marketing szempontból. Az egykori kiváló primaverás milanos az Udinesében nem mutathatta meg, mire képes. 

Allan a Romával szimpatizál


Allan távozása tavaly nyáron is felmerült, akkor a menedzsment 1 perc alatt nemet mondott erre. Teljesen érthető, hiszen a brazil középpályás az egyik legfontosabb játékosa a zebráknak. Annak ellenére, hogy Guidolint kis híján megverte, a mester továbbra is játszatja. Emlékszünk, amikor kihagyták a kezdőcsapatból, rögtön meg is látszott az eredmény. Most az AS Roma vetett szemet a brazil játékosra. Allan elmondta: nagyon szimpatikus a fővárosi csapat, de mindenképpen marad Udinében. Több belső hírforrás szerint kizárt dolog, hogy Allan januárban távozna, ám nyáron könnyen meglehet, hogy költözik, akár Rómába.

Silva egyelőre marad



Gabriel Silva távozása is folyamatosan napirenden van. Aránylag gyors karriert futott be Udinében, hiszen mindösszesen egy éve játszik az észak-olasz csapatban. Bő fél éve a mester folyamatosan beteszi a kezdőcsapatba, gyakorlatilag nélkülözhetetlen játékos lett. Nyáron is felmerült a távozása, most is terítéken van. A Napoli szívesen alkalmazná Gabrielt. Erről a brazil játékos a következőképpen nyilatkozott. "Megtisztelő a felkérés. Az én pozícióm nem túl könnyű és valljuk be, ha távoznék, az Udinesét nehéz helyzetbe hoznám. Egyébként nagyon jól érzem itt magam itt. Nem lenne túl erkölcsös, ha pont most, a baj kellős közepén távoznék. Januárban kizárt dolog, hogy csapatot váltanék. Az, hogy mi lesz nyáron, az még a jövő zenéje."

A Napoli megvenné Heurtaux-t




Thomas Heurtaux neve most először merült fel, mint lehetséges távozó. Nem kisebb csapat, mint a Napoli venné meg. Különösen a Nápoly elleni meccsen győzte meg a kékek vezetőségét, hogy ki tudnák használni a francia játékos tehetségét. Heurtaux átvette Benatia helyét, ezért az eladása most túlságosan kockázatos lenne. Valljuk be, az udinei hátvédsornak jó pár gyenge pontja van. Mostanában csak Danilo és Heurtaux, akik szinte tökéletesen végzik a feladatukat. Domizzi már túl lassú, illetve Naldo teljesítménye sem mindig meggyőző. Giaretta azt mondta, ők is hallottak az érdeklődésről, de a Nápoly eddig még nem kereste meg ezzel őket ezzel kapcsolatban.

Fernandes marad




Bruno Fernandes idén szerződött az Udineséhez. Guidolin igazából egy hónapja kezdte játszatni. Több csapat figyelmét szinte azonnal felhívta a fiatal középpályás. A Juventus most azonnal megvenné. Az Udinese vezetőségének azonban eszük ágában sincs eladni. Óriási lehetőséget látnak a portugál játékosban. Pozzoék továbbra is Udinében játszatnák Brunót, pár év múlva pedig, amikor sokkal többet ér, akkor lehetséges, hogy eladnák, ám egyelőre nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése