2013. december 22., vasárnap

Győzelemmel zártuk az évet

Gyenge győzelem, fontos három pont!
Végre csapatunk több hét után újra győzött. A játékunk még mindig gyenge, bár egy gyenge Livornót sikerült legyőznünk, szerencsére.





Serie A, 17. forduló:
Associazione Sportiva Livorno Calcio – Udinese Calcio 1:2 (1:1)

Gólszerzők: 
Siligardi (32.) ill. Nico López (11.), Thomas Heurtaux (65.)

Livorno: Bardi - Coda (Valentini, 59.), Emerson, Ceccherini (Ibrahima, 76.) - Lambrughi (Emeghara, 71.), Greco, Biagianti, Luci, Schiattarella - Paulinho, Siligardi. Edző: Davide Nicola.

Udinese: Brkić - Domizzi, Danilo, Heurtaux - Douglas Santos (Gabriel Silva, 63.), Lazzari (Pinzi, 56.), Allan, Basta - Nico López, Pereyra - Di Natale (Bruno Fernandes, 76.)


A mérkőzés összegzése: A csapat továbbra sincs toppon. Szerencsés győzelem ez a gyenge Livorno otthonában. Az első félidőben csak két igazi helyzetünk volt. Az egyik a López labdaszerzése után lőtt gól. A másik Allan blokkolt beadása, melyet Bardi a lécre tolt. A második játékrészben jobban ment, bár komoly helyzetből itt sem volt olyan sok. Egy Heurtaux által lőtt gólall nyertünk. A Livorno is már teljesen veszélytelen volt ekkorra, mi néhányat lőttünk kapura, birtokoltuk a labdát.

Antonio Di Natale - továbbra is rosszul játszik, nincs formában, mintha nem lenne a pályán. Ha így fog játszani, komolyan el kell gondolkodnia Guidonak, beteszi-e a kezdőbe. Nem emlékszem egy jó megmozdulására sem a meccsen. A szünet alatt talán visszanyeri régi formáját.

Thomas Heurtaux - Maurizio Domizzi: A szezon elején mikor eladtuk Benatiát, olyan gondok adódtak, hogy vajon ki lesz a harmadik védő: Danilo, Domizzi... és a harmadik? Ma is vannak ilyen gondok: Heurtaux nagyszerűen helytáll, Domizzi egyre lasúbb, nem megy neki. Ha pár évvel fiatalabb lenne Domizzi, talán nem kaptuk volna be azt az egy gólt. Ő egyvalamiben verhetetlen, a fejpárbajban, de sajnos manapság a játék a földön megy és ott Domizzi lassú. Naldo, Bubnjić még nem annyira érettek erre a feladatra.

Douglas dos Santos - A fiatal, 19 éves gyerek váratlanul a kezdőben találta magát. Ez volt egyben Douglas debütálása is. Nem játszott rosszul, de jól se. Jó volt látni a pályán, technikás, igyekezett, de szerintem ő is belátja, Gabriel Silva jobb nála.

Mégis a pályán láthattuk Codát. Olasz oldalakon olvastam, hogy nem léphat pályára, eltiltott. Érdekes, de lényegtelen. Hozzáteszem, a Livornónak mind a három cseréje kényszercsere volt. Coda, Ceccherini és Lambrughi egyaránt lesérültek.


Ezzel a győzelemmel sikerült felzárkózni a tabella közepére (a fordulónak még nincs vége). A táblázatot nézve a helyzetünk nem annyira tragikus. Így állunk: 17 meccs, 6 győzelem, 2 döntetlen, 9 vereség, ezeken 17 gólt rúgtunk és 22 gólt kaptunk; 20 pontunk van.



Nagyon jól fog jönni a téli szünet. A szünet alatt sok minden fog történni, változni. A következő meccs január 6-án (hérfőn) lesz, 15 órai kezdettel a Hellas Verona ellen, tehát több, mint 2 hét szünet vár a csapatunkra. Reménykedjünk, hogy januártól a csapat formába lendül és olyan eredményeket hoz majd, mint idén tavasszal!

Kiemelés:
Nico López megmutatta, hogy mire képes. Nemcsak a gólja miatt van kiemelve, az egész meccsen hajtott, igyekezett, a csapat egyik motorja volt. Úgy néz ki, egyre több játéklehetőséget fog kapni. A Napoli ellen is a kezdőben játszhatott, múlthét vasárnap csereként kapott fél órát, ma már meccset játszott végig. A góljáról is kell ejteni néhány szót. Egyszerűen igyekezett, letámadta az ellenfelet, labdát szerzett az ellenfél tizenhatosa környékén, ezzel kapura tört, és gól. Egymaga juttatta vezetéshez a csapatot a 11. percben.

Basta hétről-hétre jobb és jobb játékot produkál. Minden meccsen a legjobbak közé tartozik. A Napoli-meccsen a szakértők szerint a meccs embere lett. Keveset hibázik, kapuralövései életveszélyesek, ezt tegnap is bizonyította. Reménykedjünk benne, hogy nem a Livorno elleni meccsen láthattuk utoljára a pályán. Több csapat le akarja igazolni őt, sok cikk jelent meg arról, hogy Dušan januárban elhagyja a klubbot. Reménykedjünk, hogy ezek csak pletykák, mert Basta kulcsfigura a csapatunkban, nem szabad eladni.

Pereyrát is ki kell, hogy emeljem. Ez a játékos sokat küzd a pályán, bármi is az eredmény, ő megy tovább. Nagyon gyors, kiváló technikával van megáldva. Nagy jövő várhat még a hamarosan 23 éves játékosra. Szerencsére Max nincs veszélyben, ami az átigazolásokat illeti. Pár éve még padozott ő is, de tavaly ősztől rendszeresen tagja a kezdőcsapatnak.





Mivel én írom a meccsek előtti felvezetőket és a meccsek utáni elemzéseket, idén már nem jelentkezek. Minden olvasónak, szurkolónak szeretnék kellemes ünnepeket kívánni: boldog karácsonyt és boldog új évet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése