2014. március 21., péntek

Nincs mitől tartanunk

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában az Unione Sportiva Sassuolo Calcio látogat a Stadio Friuliba. 

Helyszín: Stadio Friuli, Udine 
Dátum: 2014.03.23. 
Kezdés: 15:00

A Sassuolo csapata érkezik hozzánk, ez a csapat a Serie A leggyengébb alakulatai közé tartozik. Utolsó két bajnoki meccsünkön kiválóan játszottunk, ha hasonlóan teljesítünk, akkor többgólos győzelmet fogunk aratni. Ellenfelünk is jó formában van mostanság: a Neroverdi megnyerte az utolsó meccsét a gyengélkedő, jelenleg utolsó helyen álló Catania ellen 3:1-re, azelőtt pedig a Bologna otthonából hoztak el pontot. Ennél viszább azonban már felesleges nézni, pontot sem szereztek több héten keresztül. A Sassuolo keretében vannak ígéretes tehetségek, de azért mégiscsak egy kiesőjelöltről beszélünk. Amennyiben hasonló produkcióval rukkolunk majd elő, mint a Roma vagy a Milan ellen, akkor nem lesz baj és a Sassuolo csak abban bízhat, hogy nem kap sokat. De nem tudhatjuk, hogy Guidolin milyen taktikával küldi pályára a csapatot...


Várható kezdőcsapatok:
Udinese: 3-5-2 

Scuffet,
Heurtaux, Danilo, Domizzi,
Basta, Pinzi, Allan, Fernandes, Pereyra,
Maicosuel, Di Natale.

Sassuolo: 4-3-3

Pegolo,
Mendes, Cannavaro, Ariaudo, Longhi,
Chibsah, Magnanelli, Missiroli,
Sansone, Floccari, Floro Flores.


Ha ilyen felállásban fogunk játszani, kijelentem, hogy nyerünk! Maicosuel helyett igazából inkább el tudom képzelni, hogy Nico López fog játszani, de a fenti összeállítást írják más oldalakon. Ez a felállás nagyon tetszik, nem tudok róla egy rossz szót sem mondani, nem hiányolok senkit sem a kezdőből. Talán Badu az, akit még szívesen a kezdőben látnák, de természetesen mindenki nem kezdhet. Pinzit most nem lehet mellőzni, a múlt hét után Pinzit szinte bűn lenne kihagyni a kezdőből. Persze Badu is nagyon jó volt, csereként biztosan beáll majd. Gabi Silva még mindig játékra alkalmatlan. Egyértelműen jó döntés, ha Pereyra lesz a bal szélen. A túloldalon Widmer erőltetésével csak Basta életét nehezítettük meg. Viszont, ha Basta természetes posztján szerepelhet, azzal csak erősödik a középpálya és a csapat támadása is. Allantól ugyanazt várjuk el, mint eddig, biztos vagyok benne, hogy most se fog csalódást okozni. Di Natale formában van, örülnék ha a Sassuolo ellen is betalálna, gólt, akár gólokat lőne.

A két csapat őszi meccsén 2:1-re diadalmaskodtunk
a Sassuolo otthonában. Azóta az ellenfél csapatát mintha lecserélték volna. Ha ránézünk a várható kezdőre és ránézünk arra a kezdőre, akik az első meccsen játszottak, Pegolo kapuson kívül az egész Sassuolo kezdő tizenegye teljesen megváltozott. A mi szerencsénkre rengeteg, valóban nagyon sok játékosuk bajlódik sérüléssel, valamint eltiltott is van. Akik biztosan nem lépnek vasárnap pályára a Sassuolóból: Rosi, Acerbi, Antei, Manfredini, Ziegler, Marrone, ők mind könnyebben sérültek, Alexe és Pucino játékára viszont még hosszú hetekig nem számíthatnak. A Sassuolo legjobb játékosa, a nagyon fiatal és nagyon tehetséges Domenico Berardi sem léphet pályára, mivel eltiltott.
Berardinak egyébként sikerült
felállítania egy elég érdekes rekordot: még nem volt olyan játékos a Serie A-ban, aki 20 éves kora előtt 4 gólt lőtt volna egy mérkőzésen. Berardi megcsinálta ezt, méghozzá nem is kisebb csapat, mint a Milan ellen!

Sima győzelmet várok, a hazai pálya segíteni fog. Remélem, nem bukok meg és nem fogok nagyot tévedni ezzel az írással. Elképzelhető, hogy nem győzünk, de az előjelek nem ezt mutatják. Egyre feljebb kell jönnünk a táblázaton! Forza Ragazzi!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése