2014. március 29., szombat

Bárhogy is nézzük, jobbak vagyunk

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában a Calcio Catania látogat a Stadio Friuliba. 

Helyszín: Stadio Friuli, Udine 
Dátum: 2014. március 31.
Kezdés: 19:00


Már a 31. forduló következik, közeledünk az idény végéhez. Matekozzunk egy picit! 8 meccs van még hátra, ami azt jelenti, hogy 24 pontot lehet még gyűjteni. A 14. helyen áll a csapat, 35 ponttal. A kieséstől már nem kell tartani, 11 pontnyira távolodtunk el a pirossal szedett mezőktől. Sajnos az Európa Ligától is távol állunk, ettől 12 pontra vagyunk. A közvetlenül előttünk álló Genoa és Torino 6 pontos előnyben vannak. Tehát, ha sikerül megvernünk a Cataniát, akkor is maradunk a 14. helyen. Én azonban a legjobb tízben akarom látni a csapatot és ezért harcolnunk kell, mert van még rá esély. Nem megy rosszul a csapatnak; az Interrel döntetlenre végeztünk, a Sassuolót vertük, a Romát megkínoztuk az Olimpicóban, a Milant simán vertük hazai pályán. Ez alapján szerintem az Udinese nem fog bukni odahaza, a Friuliban.

Ellenfelünk, a Catania a 20., vagyis az utolsó helyen áll a bajnokságban. Vendégeink számára ezért igencsak nagy téttel bír minden hátralévő mérkőzésük. Úgy fest, hogy ki fognak esni, de bizonyára az utolsó pillanatig harcolni fognak. A Rossazzurrinak tavaly nagyon ment a játék, 56 pontot szerezve a 8. helyen végeztek, többek között maguk mögé szorították az Intert is. A mostani csapat viszont nyomaiban sem emlékeztet a tavalyira – sajnos ezt az Udineséről is el lehet mondani... Egyébként nem egy kupahalmozó brigád a szicíliaiaké, utolsó serlegüket az 1994/95-ös szezonban szerezték, azt pedig a Serie D megnyeréséért kapták, ami nem számít valami hatalmas sikernek.


Várható kezdőcsapatok:

Udinese: 3-5-2
Scuffet,
Heurtaux, Danilo, Domizzi,
Widmer, Pinzi, Allan, Pereyra, Basta,
Fernandes, Di Natale.

Catania: 4-3-3
Andújar,
Peruzzi, Bellusci, Gyömbér, Monzón,
Izco, Lodi, Rinaudo
Keko, Bergessio, Barrientos.


Nem tudom, mi lehet a probléma már megint Gabi Silvával. A brazil hiányában megint Basta fog a bal oldalon szenvedni. Totó kezd, az Inter ellen minden bizonnyal pihentették, sok lett volna neki vasárnap után csütörtökön megint játszani. Végülis nincs semmi meglepő az előzetesen megadott kezdőben. Papírforma eredménynek kell születnie, még akkor is, ha utolsó 17 meccsünk a szicíliaiak ellen eléggé kiegyenlített: hétszer győztünk, három döntetlen született és hétszer a Catania diadalmaskodott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése