2014. április 1., kedd

Győzött az Udinese, a Catania készülhet a Serie B-re

A Serie A 31. fordulója két párosítással zárult hétfőn. Ezek közül a minket jobban érdeklő mérkőzésen az Udinese egygólos győzelmet aratott otthon a Catania ellen. A friuliak ezzel megerősítették helyüket a 14. helyen, a sereghajtó szicíliai csapat viszont nagy bajba került; az idegenben szinte gólképtelen Catania legutóbbi hat bajnokiján mindössze egy pontot tudott szerezni – úgy tűnik, már csak a csoda segíthet rajtuk.


Bár mindannyian egyértelműen győzelmet vártunk az Udinesétől, az is várható volt, hogy a kiesés elől menekülő Catania mindent meg fog próbálni azért, hogy a bajnokság hajrájába ne úgy forduljon, hogy már tét nélküli mérkőzéseket kelljen játszania. Ennek megfelelően jobban is kezdték a szicíliaiak a meccset, azonban Scuffet ezt a találkozót is nagyobb hiba nélkül hozta le – valamint az udinei védők rendszerint hárították a vendégcsapat próbálkozásait. Az Udinese nem igazán került helyzetbe, egészen addig, amíg a Catania egyik védője hazaadás helyett Di Natalét ugratta ki, az udinei ikon azonban ziccert rontott, kétszer is Andújarba lőtte a labdát.

A gólra a második félidőig kellett várni: a 68. percben Pereyra beadására Di Natale érkezett, akiről teljesen megfeledkeztek a Catania védői, így üresen fejelhetett a kapuba, ezzel megszerezve a később döntőnek bizonyuló vezető udinei találatot. A hátralévő időben Scuffetnek kellett még egy nagyot nyújtóznia – a fiatal hálóőr védését követően a labda éppen a kapu mellett csorgott ki. A Catania megint nem lőtt gólt idegenben (mindössze hetet szereztek Szicíliától távol), Rolando Maran csapatának pedig már hat pont a hátránya a biztos bennmaradó helytől, amit a hátralévő hét fordulóban nem lesz egyszerű ledolgoznia…


Di Natale gólja:



A forduló zárómérkőzésén az Inter, bár két góllal is vezetett, mégsem tudott nyerni a Livorno otthonában. Walter Mazzarri együttese szezonbéli tizenharmadik döntetlenét játszotta, így ahelyett, hogy felzárkózott volna a Fiorentinára, továbbra sem tudott ellépni az őt üldöző Parmától és Atalantától.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése